dag 1 op weg naar rust
Door: Luuk
Blijf op de hoogte en volg Luuk
11 Februari 2012 | Thailand, Sukhothai
Maar goed om 07:00 uur reed de bus stipt op tijd weg en hebben we de eerste 90 km voor vandaag gereden tot de eerste stop. Daar kregen we een heerlijk kopje koffie waarbij als je koffie verkeerd bestelde een waar kunstwerk kreeg, zie de foto's die ik nog toevoeg.
Na de stop weer de bus in en 250 km rijden tot de volgende stop voor de lunch. Om de tijd te doden heeft de reisleiding een cursus Thais alfabet voor ons in petto. Alle klanken en uitspraken van worden doorgenomen door Weaw. De reisleiding is erg goed en ook grappig. Totaal drie mannen en een dame die ons de hele reis in de watten hebben gelegd. Een chauffeur Sanit die heerlijk rustig rijdt en een busboy Phetje die ons helpt met uitstappen en als je terugkomt met heerlijke verfrissende doekjes klaarstaat. Verder komt hij regelmatig met drinken rond, koud water voor 10 bath of koud blikje cola voor 20 bath. Dan Marcel die ons van alles verteld over de bezienswaardigheden en vervolgens alles zo begeleid dat alles op rolletjes loopt. Die man heeft het in zijn vingers, geweldig zoals hij dat doet. Dan hebben we als laatste Weaw die op een leuke manier ons van alles over het land en gewoontes bijbrengt. Ze heeft het echt in de vingers om mensen te vermaken. Haar naam heeft de betekenis van mooi Meisje. Maar behalve mooi is ze vooral ontzettend leuk. Kortom grote complimenten voor het complete team.
Na een paar uur rijden bereiken we een rotsformatie ontstaan door erosie. Hele mooie kleuren. Daarna nog even 15 minuten doorrijden en we zijn weer bij de lunch, tja je kunt het al raden weer lekker Thais. Het was weer heerlijk.
Na het eten door naar het Phae Muang Phi Forest park wat op de wereld erfgoedlijst van UNESCO staat. Per gammele fiets zijn we hier van punt naar punt gefietst. Bij een van de laatste bezienswaardigheden werd er een of ander schoolfeest voorbereid. Alle meisjes en jongens werden opgemaakt en in de kledij gestoken. Wat zien ze er mooi uit dan en ze poseerde ook graag voor de foto.
Inmiddels is de temperatuur weer lekker opgelopen en loopt het zweet van ons af, maar ons hoor je niet klagen hoor, straks weer ff douchen.
Daarna in het hotel maar weer aan een buffet en lekker genieten.
11 Februari 2012 - 14:07
Mamma :
Wat een heerlijke koffie opgemaakt het ziet er prachtig uit mooie foto's je ziet dat jullie er erg van genieten alles is gisteren goed gegaan ik heb er vrede mee was eerst moeilijk maar nu is alles goed veel liefs van mam xxxxxx -
11 Februari 2012 - 14:31
Lia:
Het blijft volgens mij een geweldige reis. Zo'n andere wereld dan het koude Nederland.
Vanavond komt mijn familie weer terug van wintersport.
Voor jullie nog 4 dagen genieten van al het moois en de rode draden. (nr.3 mooie en leuke vrouwen).
groeten Lia -
11 Februari 2012 - 17:32
Ingrid:
Hi,
De kopjes koffie zijn echt kunstwerken en wat ziet het eten er lekker uit!
Ingrid
p.s. Ik ben toch echt een buurvrouw hoor en geen buurman..... -
11 Februari 2012 - 23:03
Foutje Bedankt:
Hi Ingrid ,
In de snelheid en de automatische verbetringen van de tekst in de IPad is dit niet goed gegaan, uiteraard ben je de buurvrouw,
Groet Luuk en Corian -
12 Februari 2012 - 11:23
Anja Almere:
HEb je geleerd hoe ze zulke mooie koffie maken -
12 Februari 2012 - 12:02
Sanne-maaike:
Dat ziet er heeeeeeel lekker uit. Jammer dat ik het niet mag aangezien ik dn 3 dagen wakker ben. Hele dikke kus van jullie nichtje. -
13 Februari 2012 - 19:19
Mam:
Ik wens jullie een goede reis en tot ziens xxxxxx mamma -
03 Maart 2012 - 21:32
Jan Hillenga:
Hallo Luuk
Hoe is het er mee
Al weer in het dagelijkse ritme?
Anneke en Ik hadden de eerste dagen nogal last van een een jetlek
Ik zit met veel plezier naar je site te kijken en je verslagen te lezen.
Ik zag daar een foto van de groep
zou je die foto kunnen mailen en dan ide originele staat
De foto op de site laat zich slecht uitvergroten
Alvast bedankt voor de moeite
groet aan Corina en jou
Anneke en Jan Hillenga