Tweede en laatste dag Bangkok
Door: LuukenCorina
Blijf op de hoogte en volg Luuk
02 Februari 2012 | Thailand, Bangkok
Maar toch, vanochtend om 06:30 gewekt want we moesten weer met het bussie mee. Deze vertrok om 08:00 uur dus konden we ons rustig in gereedheid brengen.
Stipt 8 uur konden we vertrekken, bleken er toch nog twee gasten vergeten te zijn. De reisleider snapte er niets van, hij had toch goed geteld. Maar wat bleek toen we een paar straten verder waren hadden we een paar Franstalige verstekelingen aan boord, moesten naar de stad en dachten we pakken gewoon maar een bussie. Tja die mochten dus mooi uitstappen en verder te voet gaan.
Vandaag zijn we naar de koninklijke tempel geweest waar veel goud te zien is. Alles blinkt daar en je kunt er over de hoofden lopen. Hoop blijde gezichtjes gezien want ik was vandaag de ballonnenman, heb alle kleine kindjes een ballon gegeven, Wendy je moest die koppies een zien, soms heel erg verlegen maar meestal een big smile. En dan ook de recties van de ouders, helemaal verbaast.
Na de tempel zijn we lopend Chinatown ingegaan, wat een ervaring, heerlijk dat leven op straat. Triest voor al die mensen maar er brak even een noodweer los, de regen die in Nederland normaal valt is er niets bij, het komt echt met bakken uit de lucht, maar de Thay heeft daar wat op gevonden, ze doen goede zaken met de Regen jasjes van wel 20 bath, das in euro's 50 eurocent, maar hij was zo uitverkocht.
Rond twee uur weer bij het hotel voor de rust en dan gaan we rond 16:30 weer naar het bussie. Volgende rit gaat naar de hoogste toren van Bangkok, 86 verdiepingen hoog, daar gaan we ook dineren op de 83e etage. Daarna was er een mogelijkheid om naar een cabaret te gaan maar die kans hebben we laten schieten. Vanavond even lekker slenteren op eigen gelegenheid.
Foto's zal ik later nog even toevoegen moet nu weg want het bussie komt zo.
Busje was inderdaad al zover en stond op ons te wachten. Had ik nog niet verteld maar het is ontzettend druk in Bangkok, soms kun je beter te voet gaan dan ben je sneller. Op elke hoek van de straat loopt het verkeer weer vast en ook op de snelwegen in en om de stad is het een drama. Daar komt dan nog bij dat er een vieze smog hangt.
Maar goed, wij zijn met het busje naar de hoge toren gereden en hebben daar op een soort ronde schijf van het uitzicht genoten. Het begon ook vrij snel te schemeren dus ook van de aavond hebben we kunnen genieten. Daarna in het restuarant weer heerlijk gegeten. Na het eten zijn wij op eigen gelegenheid naar de bookstore gegaan en hebben daar het boekje van de kleine prins geschoord voor collega Manon.
Op de terugweg een TukTuk genomen, maar natuurlijk eerst even onderhandelen over de prijs. Eerst laag bieden en dan hem terug laten komen, uiteindelijk met twee personen omgerekend 5 euro betaald voor een rit van een Half uur. Onderweg probeerde de driver nog meer te krijgen en begon lastig te doen. Hij gaf aan dat de prijs voor een persoon was, moest dus het dubbele betalen. Ik riep gelijk dat ie mocht stoppen en dat we wel een ander zochten. Daarna was het duidelijk, niet met een Amsterdammer dollen.
Bij het afrekenen heb ik hem nog even terug gedold, gaf hem eerst maar 100 bath ipv 200. Maar toen stonden we al voor het hotel. Hij keek wel even vreemd maar had wel humor.
Nu moe en nog steeds grieperig te bed, morgen gaat om 06:00 uur de wekker weer, 07:30 vertrekt de bus weer.
02 Februari 2012 - 16:33
Wendy:
Krijgen we ook een reactie van mama? Ik ben trots op jullie, dat jullie grenzen overschrijden en je horizon verbreden. -
02 Februari 2012 - 20:17
Ingrid:
Leuk om jullie reis "mee te maken'. De foto's zijn mooi en jullie ervaringen tot nu toe zien er goed uit.
En dan die warmte, wat een zaligheid.
Geniet ervan, groetjes,
Ingrid -
02 Februari 2012 - 22:51
Marjolein:
Ziet er super uit! Klinkt ook goed. Liefs!!